Handla märkes t-shirts

man i t-shirtFör många är kvalitet inte det viktigaste vid valet av t-shirt. Istället är det trycket som många gånger knycker förstaplatsen i tävlingen om din uppmärksamhet på butikshyllorna. Hur mycket kan en t-shirt egentligen variera i kvalitet?

Märket

Precis som med alla andra klädesplagg så blir det för t-shirts i högre prisklasser många gånger viktigt med märket. Dels så ger märkeskläder självklart lite extra status men de brukar även vara betydligt bättre på att hänga med i trender och vara gjorda av material i lite högre kvalitet. Som konsument brukar det även bli enklare när man väl har hittat ett märke som man vet producerar kläder i rätt stil som dessutom sitter bra.

Priset

Problemet som många har med märkeskläder är att de ofta kan bli dyra. Tros att de har betydligt högre kvalitet samt bättre design kan det vara svårt att motivera ett över tio gånger högre pris. Som tur var finns det dock sätt att komma runt detta och samtidigt få samma höga kvalitet. Med hjälp  av rea-letar tjänster kan man enkelt hitta sina favoritmärken, många gånger med över 50% lägre pris.

Materialet

Nu är det dags att prata om material, ibland är just det den viktigaste försäljningspunkten. I denna artikeln från Gizmodo förklarar artikelförfattaren hur det är just materialet som är det avgörande i vad han kallar ”världens bästa t-shirt”. Tröjan som han pratar om är gjord i Merinoull. Merinoull är en typ av fin ull från merino-fåret som de får under de varma sommarmånaderna. Denna har visat sig vara extremt bra på att både värma och föra bort fukt från kroppen.  Andra populära material för t-shirts är olika kvalitéer av bomull, andra naturfibrer samt olika syntetiska material.