Dofta härligt under sommaren

Dofta härligt under sommaren

Nyklippt gräs, doften av havet och vackra blommor är dofter vi ofta förknippar med sommaren. Det är under sommaren vi brukar skapa minnen att minnas. Vad mer förknippar vi minnen ihop med mer än en doft. Låt denna sommar bli en sommar att minnas genom att hitta en passande parfym.

Doften av minnen

Visste du att luktreceptorerna ligger nära hjärnans centrum för känslor och minnen. Därför har vi så kallade luktminnen. Antingen kopplar du en doft av något till ett positivt eller ett negativt minne. Olika dofter hjälper oss att veta om det vi luktar på är bra eller dåligt för oss. Luktminnen finns med hela livet, därför kan du fortfarande komma ihåg dofter från din barndom.

Välj en doft som passar dig

Det finns många olika parfymer. Likaså är det väldigt individuellt vilka dofter vi tycker luktar gott. Du kan antingen kolla in listor om vilka parfymer som är trendigast just nu, eller bara lita på ditt eget omdöme. Självklart går det också att använda olika dofter för olika tillfällen. Kanske vill du ha en doft när du är på arbetet, och en annan när du är ute med vänner. Oavsett vad du väljer så ska du välja en som du tycker om. Leta runt online och hitta din nya doft att skapa nya sommarminnen med.