Designade träningskläder

träningskläderI och med att träning blivit allt mer populärt, har också utbudet av träningskläder blivit större. Idag finns det ett brett utbud av snygga träningskläder på marknaden, dels enklare plagg men också designade plagg för ökad prestation eller bara snyggare look.

Trendigt med träning

Under 2014 hade Nike en kampanj där de varje månad släppte ett begränsat antal tights. Varje månad var det en ny design på tightsen och de blev alla superpopulära och sålde slut nästan direkt. Den kampanjen och dess effekt är ett resultat av och ett tecken på hur mycket vi idag bryr oss om våra träningskläder. Förr kunde man träna i nästan vilka trasor som helst, men idag vill vi vara både trendiga och snygga även på gymmet eller under vår löpning.

Stort utbud

Tack vare den stora efterfrågan på snygga designade träningskläder finns det idag också ett stort utbud. Både klassiska träningsmärken som Nike och Adidas, men även vanliga modekedjor satsar på väldesignade plagg med både hög komfort och snygghet. Flera märken väjer att samarbeta med kändisar och designers i sina träningskollektioner. De stora satsningarna märks i storstäder, men inte alltid på mindre orter. Genom att shoppa träningskläder online på butiker som Sportamore kan även du som bor i mindre orter ta del av det goda.

Bättre träning

Genom att känna sig snygg och bekväm under sin träning presterar man i regel bättre och det blir roligare att gå till gymmet eller bege sig ut i spåret. Idag finns det dessutom plagg som inte bara är designade för att vara snygga, utan faktiskt rent fysiologiskt hjälper dig att prestera bättre! Kompressionsplagg hjälper till exempel blodcirkulationen i kroppen och ökar därigenom syretillförseln till musklerna. Det är ett tydligt exempel på hur specialdesignade träningsplagg kan få verklig effekt på din prestation, inte bara mentalt utan också fysiskt.