Trycka egen t-shirt

Om du har gått omkring och letat efter den perfekta t-shirten i flera veckor utan att ens kommit nära, kan du alltid bestämma dig för att trycka en egen. 

Företag

T-shirt med eget tryckOm du redan har bild eller text klar men inte kan eller orkar göra det själv kan du leja bort det till företag. Det finns ett antal som trycker tröjan åt dig och skickar den för en smärre fraktkostnad, ofta runt femtiolappen. Själva tryckningen kan variera i pris beroende på vilken tryckteknik de använder. Är det ett bra företag kommer trycket att tåla tvätten flera gånger innan det börja blekna men de finns dem som använder väldigt enkla metoder och då kan du lika gärna göra det billigare och enklare själv.

Gör det själv

Det du behöver är transferpapper: ett specialpapper som överför en utskriven bild/text från pappret till tyget. Tänk på att se över skrivarens inställningar så du skriver ut på rätt sida av pappret. Vilken sida av pappret man ska skriva på varierar mellan märkena. Du får också titta i butiken så du köper rätt papper till rätt t-shirt: du behöver olika papper beroende på om det är en mörk eller ljus t-shirt som du ska trycka på. Skriv ut på skrivaren och lägg pappret på t-shirten där du vill att trycket ska hamna. Därefter ska du värma upp pappret, enklast att göra med strykjärnet. Har inte för varmt så du bränner pappret! Låt det vila några minuter och dra sedan av pappret i en svepande rörelse. Därefter kan trycket få torka i 24 timmar innan du tar på dig tröjan. Ett bra sätt att göra en helt personlig t-shirt eller för att trycka upp inför examen, möhippa eller födelsedagspresent. Lycka till!